De politie wil vaker naar de burgers toe gaan. Hiervoor heeft de politiezone een 'Polymobiel' aangeschaft. Dit is een mobiel kantoor dat uitgerust is om veelzijdig of polyvalent in te zetten voor allerlei politiewerk. De naam is een samenvoeging van de naam Poly, de mascotte van de politiezone, en een mobiel kantoor. Met de Polymobiel wil de politiezone de afstand tussen het kantoor en de inwoners letterlijk verkleinen.

Mogelijkheden

De Polymobiel kan ingezet worden bij fietslabelacties, als mobiel kantoor, als verhoorruimte, voor verkeersacties, bij evenementen, bij rampen, ...De Polymobiel bestaat uit een bureelruimte en een ruimte die kan gebruikt worden als vergader-, verhoor- en briefingruimte. Hij is 7.7meter lang en 2,3 meter breed.

Vejelse metten

Op zondag 5 juli zal het wijkteam Laakdal met de Polymobiel van 12 tot 18 uur aanwezig zijn op de Vejelse metten in Veerle. De Polymobiel zal dan dienst doen als mobiel kantoor. Je kan hier je fiets laten labelen, iets komen melden, diefstalpreventief advies of andere info vragen, ...

De Vejelse Metten is de jaarmarkt van het dorp Veerle. Naast de braderie is er een wandelquiz, straatanimatie, een sport- en speelpark (met draaimolen, luchtkastelen, grime e.a.) en verschillende muziekbands treden op.